Сайтът не поддържа вашия браузър. Препоръчваме ви да използвате Edge, Chrome, Safari или Firefox

Безплатна доставка над 50 лв. Безплатно връщане и замяна Повече информация

Общи условия

 

ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ

 

Настоящите Общи условия обвързват всички потребители, които извършват покупки от електронния магазин 4STORIES на уебсайт www.4stories.eu (Сайта), като последните се съгласяват, изцяло приемат и се задължават да ги спазват. Използвайки Сайта, ще се счита, че потребителят - купувач се е запознал с настоящите Общи условия и ги е приел.

 

ДАННИ ЗА ПРОДАВАЧА

 

Интернет страницата www.4stories.eu е собственост на „4 Сторис“ ООД, дружество с ограничена отговорност, вписано в Търговския регистър при Агенция по вписванията под ЕИК: 206022806, със седалище и адрес на управление: гр. София, ж.к. „Дружба 2“, ул. „Обиколна“ № 56, ет. 4, ап. 19.

За контакти: Отдел „Обслужване на клиента“, имейл адрес: contact@4stories.eu, телефон за контакт: 0889508889, лице за контакт: Бистра Везирска.

 

РЕГИСТРАЦИЯ

 

От 4STORIES можете да направите поръчка като “гост” или като се регистрирате и станете потребител на Сайта. Молим да имате предвид, че регистрацията ще улесни Вашите бъдещи покупки, като ще ги направи по-бързи и лесни за осъществяване.
За да се регистрирате и да станете потребител на Сайта, трябва да спазите следните стъпки: 
• Натиснете върху линка „Моят профил“;
• Попълнете задължителните полета във формуляра „Регистрация“. За да се регистрирате, трябва да посочите име и фамилия, валиден имейл адрес, както и индивидуална парола*. След като попълните необходимите данни в задължителните полета, натиснете бутона „Създай“.
*В случай че забравите избраната от Вас парола, може да я възстановите в раздел „Моят профил“, като Сайтът ще генерира автоматично нова индивидуална парола, за което ще получите потвърждаващ имейл на посочения от Вас имейл адрес към момента на регистрацията.
• След като потвърдите данните за профила си, ние ще Ви изпратим потвърждаващ имейл за създаването му на посочения от Вас имейл адрес.

 

ПОРЪЧКА ИЛИ „КАК ДА НАПРАВЯ ПОКУПКА“

  

Можете да поръчвате от 4STORIES 24 (двадесет и четири) часа в денонощието, включително през почивните дни и официалните празници. Вашата поръчка ще бъде обработена в първия следващ работен ден.
За да направите онлайн покупка от Сайта, трябва да извършите следните стъпки:
• Изберете артикула (продукта), който бихте желали да закупите от продуктовия каталог на 4STORIES;
• Натиснете бутона „Добави в кошницата“. Ако имате желание да изберете и други артикули (продукти), изберете бутона „Продължи с пазаруването“, като първоначално избраният артикул (продукт), както и всеки следващ артикул (продукт), ще бъдат автоматично запазени от системата до момента на финализиране на поръчката;
• В случай че имате желание да финализирате поръчката на избраните от Вас артикули (продукти), натиснете бутона „Поръчай“;
• Преди финализиране на Вашата поръчка, ще имате възможност да прегледате избраните от Вас артикули (продукти), както и информацията за доставка и връзка с Вас, като при нужда можете да направите корекции на същите данни;
• След правилно въвеждане на Вашите данни за доставка (виж посоченото в секция „Доставка на територията на Република България“), натиснете бутона „Потвърдете“;
• Изберете начина на плащане, който предпочитате (виж посоченото в секция „Цена на поръчката и начини на плащане“ по-долу);
• Ще бъдете уведомени чрез имейл (на посочения от Вас имейл адрес) за потвърждаването на покупката/ покупките Ви и изпращане на същата/ същите на посочения от Вас адрес за доставка;
• В случай, че не получите имейл за потвърждение на покупката/ покупките Ви, моля да се свържете с нас по телефон или имейл така, както същите са посочени в секция „Данни за продавача“ от настоящите Общи условия;
• Можете да премахнете от Вашата кошница за покупки всеки един артикул (продукт), който не желаете, докато поръчката не бъде обработена;
• Ако желаете да промените вече обработена поръчка, молим да се свържете с нас, като попълните формуляра за връзка, намиращ се в раздел „Контакт“ на Сайта, или се свържете с отдел „Обслужване на клиента“ по телефон или имейл така, както са посочени в секция „Данни за продавача“ от настоящите Общи условия;
• В секция „Моят профил“, раздел „История на поръчките“, можете да проверите състоянието на Вашата поръчка. Ако не сте регистрирани като потребител, можете да проверите, като натиснете линка „Информация за поръчка“ в имейла за потвърждение, който Ви е изпратен от наша страна.
Правилно попълнената и изпратена чрез Сайта поръчка е обвързващо предложение за сключване на договор за продажба от разстояние с 4STORIES съгласно настоящите Общи условия и разпоредбите на приложимото българско законодателство. Договорът за продажба между 4STORIES и потребителите на Сайта се сключва въз основа на предложение от страна на доставчика до потребителя като част от система за продажба на стоки, при която от момента на отправянето на предложението до сключването на договора, както и за времето на сключването на договора, страните не са във физически контакт помежду си, като договорът се явява договор за продажба от разстояние съгласно разпоредбите на българския Закон за защита на потребителя. Самият договор за продажба е изготвен от 4STORIES и се смята за актуален и в момента, следващ изпращането на съответните артикули (продукти) на получателя.
Извършените покупки от Сайта са напълно сигурни, като ние гарантираме сигурността на Вашите лични данни, спазвайки стриктно правилата на Общ регламент за защита на личните данни (Регламент (ЕС) 2016/679) или “GDPR” - https://www.cpdp.bg/?p=element&aid=991 и приложимото българско законодателство (за повече информация - Политика за поверителност).
Молим да имате предвид, че артикулите (продуктите), закупени от Сайта, не са предназначени за последваща продажба.

 
ЦЕНА НА ПОРЪЧКАТА И НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ

 

Крайната дължима от потребителя-купувач сума представлява сбор от всички отделни артикули (продукти), които потребителят е заявил, ведно с цената за доставка (когато тогава е дължима). Цените на артикулите (продуктите) са посочени в български лева.

Можете да получите фактура на името на Ваше дружество или друг правен субект, регистриран по ДДС, като изберете опцията „Компания“ при обработка на поръчката, предоставяйки изискваната от нас информация.
Начини на плащане:
- Плащане с наложен платеж (плащане при доставка) – в този случай потребителят/ гостът заплаща цялата дължима сума на куриера при получаване на поръчката на посочения адрес за доставка, съответно в офис на Спиди;
- Плащане с дебитна или кредитна карта – 4STORIES приема плащания на избраните от Вас артикули (продукти), извършени посредством следните банкови карти: Visa, VisaElectron, Maestro, MasterCard, като плащането се администрира от трето лице – 2Checkout, с което 4STORIES се намира в договорно правоотношение (2Checkout обработва лични данни по възлагане от страна на 4STORIES, като в този процес са гарантирани най-високи нива на защита на личните данни на потребителите, за повече информация: https://www.2checkout.com/legal/privacy/.

 

ДОСТАВКА НА СТОКИ

 

Вашата поръчка може да бъде доставена до офис на куриерска компания Спиди (https://www.speedy.bg/bg ), с която 4STORIES се намира в договорни отношения, или до посочен от Вас конкретен адрес.
Срокът за доставка до офис на Спиди или до посочен от Вас адрес на територията на Република България е от 1 (един) до 3 (три) работни дни. За конкретния ден и час на доставка ще бъдете уведомени посредством съобщение (SMS или Viber) на посочения от Вас телефон за контакт, като това съобщение ще ви бъде директно изпратено от куриера.
Молим да имате предвид, че предлагаме опция „Преглед на пратка преди доставка“.
Цената за доставка на територията на Република България се определя съобразно тарифата за доставка на куриерска компания Спиди, с която 4STORIES се намира в договорни отношения. За поръчки над 50 лв., потребителите получават безплатна доставка.

 

ЗАТРУДНЕНИЯ ПРИ ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА

 

Възможни са следните затруднения при осъществяване на Вашата поръчка от Сайта:

• един или повече (всички) от поръчаните артикули (продукти) не са в наличност – ако даден артикул (продукт) е изчерпан, представител на 4STORIES ще се свърже с Вас във възможно най-кратък срок. По правило, всеки един артикул (продукт) без индикация „Изчерпан“ е наличен за покупка. Когато даден артикул (продукт) не е наличен и/или същият няма да бъде предлаган повече от 4STORIES, ние ще се погрижим за премахването му от Сайта своевременно;
• адресът за доставка е непълен или погрешен; и
• в случай на погрешно посочен/ сгрешен/ несъществуващ, др. телефон /имейл за връзка с потребителя/ госта.
При всякакви въпроси и затруднения относно извършване на покупка може да се свържете с отдел „Обслужване на клиента“ по телефон или имейл така, както са посочени в секция „Данни за продавача“ от настоящите Общи условия.

  

ВРЪЩАНЕ И ЗАМЯНА НА АРТИКУЛИ (ПРОДУКТИ)

 

В случай, че сте получили дефектен или повреден артикул (продукт), молим да се свържете с отдел „Обслужване на клиента“ по телефон или имейл така, както са посочени в секция „Данни за продавача“ от настоящите Общи условия, като 4STORIES ще положи всички усилия да разреши проблема по приятелски начин и във възможно най-кратки срокове. Връщането или замяната на артикул (продукт) с дефекти е винаги възможно при спазване на процедурата, описана по-долу.

За да върнете получените от Вас артикули (продукти), последните трябва да бъдат в изряден търговски вид (включително неизползвани, непрани). Всеки един артикул (продукт) може да бъде върнат чрез куриер, като всички куриерски, банкови и други такси и разноски са изцяло за сметка на 4STORIES. За избягване на всяко съмнение, в изпълнение на Директива 83/2011/ЕС на Европейския парламент и на Съвета относно правата на потребителите, която директива 4STORIES спазва стриктно, всеки потребител-купувач има право да върне закупен от него артикул (продукт) в рамките на 30 (тридесет) календарни дни от получаване на артикула (продукта) без изрично задължение да посочвате причината за решението за връщане.
За да упражните правото си на връщанe или замяна на артикул (продукт), следвайте следните инструкции:
• Отворете имейла, който сте получили за потвърждение на направената от Вас поръчка;
• Копирайте номера на поръчката от текста „ПОРЪЧКА #....“ 
• Изпратете имейл на contact@4stories.eu, като включите кратко описание и номера на поръчката, избрания артикул, с който желаете да осъществите замяната, или банкова сметка за връщане на заплатената от Вас сума, ако желаете да осъществите връщане;
• След като получите потвърждение за връщане/ замяна на посочения от Вас имейл адрес, очаквайте представител на куриерска компания Спиди да се свърже с Вас, за да организирате предаване на съответния артикул (продукт);
• Новият артикул ще бъде изпратен към Вас или сумата, заплатена от Вас, ще Ви бъде върната на посочена от Вас банкова сметка.
Условията за връщане и замяна на артикули (продукти) са приложими и в случаите, когато сте получили артикул (продукт), който не е бил поръчан от Вас.
Във всеки един случай можете да се свържете с отдел „Обслужване на клиента“ по телефон или имейл така, както са посочени в секция „Данни за продавача“ от настоящите Общи условия, като 4STORIES ще положи всички усилия да разреши евентуално възникналия проблем по приятелски начин и във възможно най-кратки срокове.

 

ПОЛИТИКА ЗА БИСКВИТКИТЕ

 

Бисквитките са файлове с информация, включващи неограничено текстово съдържание, които се съхраняват в компютрите на потребителите с цел подобряване работата със съответния уебсайт. Тези файлове позволяват потребителят да бъде разпознат и уебсайтът да бъде адаптиран спрямо неговите предпочитания. Бисквитките обикновено съдържат името на уебсайта, към който принадлежат, времето, за което се съхраняват на компютъра на потребителя, и уникален номер. Сайтът на 4STORIES използва бисквитки във връзка с осъществяване на поръчки от страна на потребителите.
Личната информация, която се акумулира чрез бисквитките, може да бъде използвана само за извършване на определени операции на потребителя – закупуване на артикули (продукти) на 4STORIES, както и за вътрешни статистически цели относно брой посещения на Сайта, включително и от трети лица, с които 4STORIES се намира в договорни отношения с цел предоставяне на услуги на крайните потребители.
По правило, приложенията, използвани за сърфиране в уебсайтове, позволяват запазването на бисквитки по подразбиране. Тази настройка може да бъде променена така, че автоматичното запаметяване на бисквитки да бъде блокирано в уеб браузъра или потребителят да бъде информиран всеки път, преди бисквитките да бъдат запаметени на компютъра му. Детайлна информация за различните начини за работа с бисквитки може да бъде открита в настройките на конкретния браузър, използван от съответния потребител (Internet Explorer, Mozilla, Chrome или др.). Потребителят следва да бъде информиран, че ограничаването на бисквитките може да се отрази на някои функционалности на Сайта.
По отношение на бисквитки с рекламна цел, които потенциално могат да бъдат приложени, молим да имате предвид, че бихте могли да ги контролирате посредством външни инструменти, като например: инструмент на Google под формата на приставка към браузъра, чрез който можете лесно да забраните Ваши данни да бъдат ползвани от услугата Google Analytics, която е често използвана от множество сайтове за преброяване на посещения и статистическа информация - Google Analytics Opt-out Browser Add-on: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en; инструменти, чрез които можете да проверите статуса и да поставите изрична забрана на голям брой рекламни платформи да ползват Ваши данни във връзка с таргетиране и персонализиране на рекламa: https://optout.aboutads.info/; настройки в платформата на Google относно бисквитки, създавани и управлявани от тяхна страна с рекламни цели: https://adssettings.google.com/authenticated; др.

 

ДРУГИ

 

Всеки един поръчан артикул (продукт) отговаря на снимката, публикувана в Сайта, като са възможни минимални разлики в цветовете на живо с тези от снимката.
За всякакви въпроси, неуредени в настоящите Общи условия, можете да се свържете с отдел „Обслужване на клиента“ на контактите, посочени в раздел „Данни за продавача“. Ние ще положим всички усилия, за да отговорим на Вашите запитвания и ще съдействаме за разрешаването на всеки евентуално възникнал проблем във възможно най-кратки срокове.
Ако възникнат конфликти между потребителя и 4STORIES, същите следва да бъдат разрешавани в дух на взаимно разбирателство и компромиси, като, ако това се окаже невъзможно, компетентен да разгледа и разреши спора ще бъде българският съд, прилагайки българското законодателство.
4STORIES си запазва правото да прави едностранни промени по всяко време в настоящите Общи условия, като тяхното публикуване на Сайта се счита за официално уведомление до потребителите. 

Кошница

Няма повече продукти, налични за продажба

Кошницата е празна