Сайтът не поддържа вашия браузър. Препоръчваме ви да използвате Edge, Chrome, Safari или Firefox

Безплатна доставка над 50 лв. Безплатно връщане и замяна Повече информация

ВСИЧКО ЗА ЗЛАТНОТО PVD ПОКРИТИЕ

В света на бижутата съществуват различни процеси и материали, които могат да се използват за постигане на съвършен златен вид. Един от тях е т.нар. PVD златно покритие – висок клас технология, която избрахме да присъства сред моделите ни бижута поради изключителните си качества и предимства пред традиционното златно покритие.

Какво представлява PVD технологията?

Physical Vapor Deposition (PVD) представлява прецизна технология на нанасяне на слой златно покритие върху метал (най-често медицинска стомана) под високо налягане във вакуумна среда. Чрез впръскането под налягане се постига „свръзка“ между молекулите на покритието с основния метал, което го прави в пъти по-издръжливо. За тази технология се използва титаниев нитрид, който прави покритието до 10 пъти по-плътно и изключително устойчиво на износване, надраскване и нараняване. Върху метала може да бъде нанесено покритие между 14-24 карата. За нас, най-добрият избор е 18К, тъй като то е с наситен и мек златен цвят и същевременно с достатъчна твърдост, която се губи при по-големите карати.

Каква е разликата между PVD златно покритие и традиционно златно покритие?

Традиционното златно покритие представлява нанасяне на тънък слой злато чрез потапяне. Бижутата с това покритие също са ценни и много красиви, но този метод не предлага трайността и устойчивостта на надраскване на PVD покритието.

Какви са предимствата на златното PVD покритие?

• Издръжливост на покритието
• По-устойчиво на вредни влияния
• По-дълъг живот на бижуто
• Покритието може да е до 10 пъти по-плътно от традиционното златно покритие

В обобщение, PVD покритието е съвременна технология, което се използва при по-висок клас бижута и създава най-трайно и устойчиво златно покритие.

Кошница

Няма повече продукти, налични за продажба

Кошницата е празна